Fietsen &
Wandelen
in Waterland

Geniet van de vele terrasjes

Omgeving van Apartments Waterland in Monnickendam bij Amsterdam

Recreanten opgelet!

Het landelijke deel is zo bijzonder geschikt voor fietsen en wandelen in Waterland, dat door het Rijk werd aangewezen als Nationaal Landschap. Waterland bestaat grotendeels uit veenweidegebied en het is daarom uitermate geschikt voor fietsers en wandelaars. Dus fietsen en wandelen in Waterland is een must do! Er zijn voldoende fietspaden. Op verschillende plekken vind u de mogelijkheid om van een versnapering te genieten.

Wilt u de regio graag per fiets of scooter verkennen, maar kunt of wilt u deze niet meenemen? U kunt via ons ook diverse voertuigen huren. Klik hier voor informatie en reserveren. De verhuurder levert aan de deur en haalt de fietsen ook weer op.

De gehele regio staat bekend als het groene en waterrijke gebied direct ten noorden van Amsterdam. Een unieke omgeving waar de vlakke weides worden afgewisseld met historische dorpen en steden, zoals Monnickendam, Marken, Edam, Volendam en Broek in Waterland. Geniet er van de oude stads- en dorpsgezichten en de maar liefst 391 monumenten. Veel van deze vertellen de verhalen en geheimen uit vroeger tijden.